Smarriga och söta rabarberstänger med flädersmak. I detta recept är det endast skalen du använder. Själva fruktköttet kan du spara och använda till t ex bakverk, saft eller syltReceptet har vi tidigare skrivit för tidningen Allt om mat.

Ingredienser:
- 6 rabarber
- ½ dl strösocker
- 1 msk flädersaft
- 1 nypa salt
Gör så här:
- Värm ugnen till 100 grader.
- Skölj rabarbern noggrant. Skala sedan rabarbern så tunt som möjligt i breda strimlor, med t ex en mandolin eller osthyvel.
- Blanda skal, socker, saft och salt i en kastrull och värm tills sockret har smält och skalen har mjuknat något.
- Lägg ut skalen på en plåt täckt med bakplåtspapper.
- Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Håll koll så att de inte bränns! Tiden beror på hur tunna de är.
- Ta ut och låt svalna.


