Nektarin- och ingefärskaka

Det blir mycket fika nu under sommaren. Framförallt måste vi ta till vara på den härliga bersån som Lisa och Lars upptäckte när de rensade ogräs i sin nya stuga. För det finns ju inget härligare ställe att fika än i en berså. Denna nektarin- och ingefärskaka är då en favorit…Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat.

Antal: 8-10 bitar portioner

Ingredienser:

  • 175 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl vatten
  • 2 – 3 nektariner
  • 3 msk mandelspån

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj och bröa en rund bakform, ca 1 1/2 liter.
  3. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt vattnet.
  5. Halvera nektarinerna, kärna ur och skär i skivor.
  6. Häll hälften av smeten i formen. Lägg i hälften av nektarinerna.
  7. Häll över resten av smeten och lägg ut resterande nektarinskivor på toppen. Strö över mandelspån.
  8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
  9. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr.
  10. Låt kallna på ett galler och servera med vispgrädde, vaniljsås eller glass.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Klappgröt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x