Detta kan vara en av de enklaste och godaste jordgubbsdesserter – Tartlette med jordgubbar, mandelmassa, kokoschips och glass! Mums!

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 2 smördegsplattor á 85 g
- 50 g mandelmassa
- 1 ägg, lättvispat
- ca 200 g jordgubbar
- 3/4 dl rostade kokoschips
- mynta eller citronmeliss till garnering
- vaniljglass
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skär varje smördegsplatta i två fyrkanter. Kavla ut litegrann.
- Lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
- Riv mandelmassan och fördela mitt på smördegen. Pensla kanterna med det vispade ägget.
- Grädda tartletterna i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
- Snoppa jordgubbarna och skär i skivor.
- Lägg på tartletterna och strö över kokoschips.
- Garnera med citronmeliss eller mynta. Servera direkt med en kula vaniljglass.


