Marängkrans med citronkräm och bär

En vacker marängkrans med citronkräm och färska bär. Vill man inte stå och svettas i köket på midsommarafton, har vi den perfekta midsommardesserten. En vacker marängkrans med citronkräm som kan förberedas innan och sedan behöver bara enkelt dekoreras strax innan servering.

Antal: 4-6 portioner portioner

Ingredienser:

Marängkrans

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk maizena

Citronkräm

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 3 msk florsocker
  • 1/2 citron
  • några droppar röd karamellfärg eller 1/2 tsk hallonpuré (kan uteslutas – är endast för färgen)

Till garnering

  • 1-2 dl blandade färska bär
  • citronmeliss/mynta och ätbara blommor till garnering

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 125 grader.
  2. Vispa äggvitorna tillsammans med vitvinsvinäger i en ren bunke till ett mjukt skum.
  3. Fortsätt vispa och tillsätt sockret, lite i taget, till en glansig och fast maräng.
  4. Vänd ner maizenan.
  5. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  6. Klicka eller spritsa ut marängmassan till en krans. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter.
  7. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt.
  8. Vispa grädden, färskost och florsocker till en lätt mousse.
  9. Rör ner citronskal och ev färg. (Ställ in i kylskåpet tills marängkransen ska dekoreras.)
  10. Klicka ut moussen över marängen.
  11. Garnera med färska bär, citronmelis/mynta och ätbara blommor.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Krispiga rabarberstänger med smak av fläder

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x