
För oss har polkagrisar alltid varit förknippad med julen. Kanske för att polkagriskäppar är ett typiskt amerikanskt julgodis, som man även gärna hänger upp i julgranen. Därför så har vi ofta den i våra julbakverk och godis – som t ex denna polkagristryffel. Choklad och mint är nämligen en alldeles ypperliga smakkombination.
Antal: ca 24 stycken portioner
Ingredienser:
- 225 g mörk choklad
- 1.5 dl vispgrädde
- 25 g smör
- Några droppar pepparmintsarom
- Kakao att rulla i
- krossade polkagrisar
Gör så:
- Hacka chokladen riktigt fint och lägg i en bunke. Lägg ner smöret i små klickar.
- Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra. Blanda sedan försiktigt till en slät kräm.
- Tillsätt pepparmintolja efter önskad smak.
- Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen. När krämen är så pass fast att den går att forma, ta klickar av choklad och rulla till bollar. Ta kärna lite kakao i händerna så att inte chokladen kladdar.
- Rulla bollarna i krossade polkagrisar. Ställ kallt.


