
Många känner till italienska färskosten mascarpone från desserten ”tiramisú” men den kan även användas till så mycket mer – t ex här för att göra en krämig sås med parmesan och basilika
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 400 g gemelli eller annan liknande pasta
- 1 liten purjolök
- 150 g broccoli
- 200 g zucchini
- 1 msk olivolja
- 150 g edamamebönor (tinade)
- 100 g gröna ärtor (tinade)
- 250 g mascarpone
- 1 dl riven parmesanost plus extra till serving
- rivet skal från 1/2 citron
- 1 kruka basilika, finhackad
- salt och svartpeppar
Gör så:
- Skölj och skiva purjolök. Skär broccoli och zucchini i små bitar.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Fräs purjolöken i olja i en stekpanna i några minuter tills den är mjuk. Tillsätt broccoli och zucchini och fortsätt fräs i några minuter tills de börjar bli lite mjuka. Rör i edamamebönor och ärtor. Tillsätt mascarpone, parmesan och citronskal. Värm försiktigt under omrörning. Rör ner basilika och smaka av med salt och svartpeppar.
- Rör ihop mascarpone- och grönsakssåsen med pastan. Strö över lite extra parmesan. Servera direkt.


