
En vacker och god julgodis bjuder vi på idag – chokladgran med torkad frukt, nötter och frön! Receptet kommer från vår bok Vinterns söta.
Antal: 1 gran portioner
Ingredienser:
- ca 500 g mörk choklad
- ca 5 dl hackad torkad frukt, nötter och frön
- 1/2 dl kokosflingor
- ca 50 g mörk choklad
- florsocker
Gör så:
- Rita på bakplåtspapper 5 kors: 15 cm, 13 cm, 11 cm, 8 cm och 6 cm stora i diameter.
- Smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Blanda i frukt, nötter, frön och kokos.
- Klicka ut chokladsmeten längs de utritade linjerna i korsform. Gör även en klick att sätta på toppen av granen.
- Ställ in i kylskåpet tills chokladen stelnar.
- Smält choklad.
- Stapla korsen på varandra, det största i botten och det minsta överst. Använd den smälta chokladen för att fästa korsen vid varandra. Avsluta med chokladklicken. Pudra med florsocker.


