Smarriga quinoa- och kikärtsbollar att servera som köttfritt alternativ. Perfekt att servera med sallad och sås.

Antal: ca 30 stycken portioner
Ingredienser:
- 2 dl quinoa
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk olivolja
- 2 dl persilja
- 1 burk á ca 400 g kokta kikärtor
- 2 msk tahini
- 2 msk maizena
- 2 msk ströbröd
- salt och svartpeppar
- olivolja
Gör så här:
- Skölj quinoan och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Använd grönsaksbuljong istället för vatten. Låt det färdigkokta quinoan svalna.
- Skala och finhackad lök och vitlök. Fräs i 1 msk olivolja i några minuter. Låt svalna något.
- Kör kikärtor och tahini i en matberedare till en slät röra. Blanda kikärtsröran med quinoa, lök, maizena, ströbröd och 2 msk olivolja. Finhacka persiljan och rör ner i smeten. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i minst 30 minuter.
- Rulla quinoa- och kikärtsröran till bollar. Stek i olivolja i en stekpanna tills bollarna blir gyllenbruna runtom. Servera varma.


