Quinoa- och kikärts­bollar

Smarriga quinoa- och kikärtsbollar att servera som köttfritt alternativ. Perfekt att servera med sallad och sås.

Antal: ca 30 stycken portioner

Ingredienser:

  • 2 dl quinoa
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl persilja
  • 1 burk á ca 400 g kokta kikärtor
  • 2 msk tahini
  • 2 msk maizena
  • 2 msk ströbröd
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Gör så här:

  1. Skölj quinoan och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Använd grönsaksbuljong istället för vatten. Låt det färdigkokta quinoan svalna.
  2. Skala och finhackad lök och vitlök. Fräs i 1 msk olivolja i några minuter. Låt svalna något.
  3. Kör kikärtor och tahini i en matberedare till en slät röra. Blanda kikärtsröran med quinoa, lök, maizena, ströbröd och 2 msk olivolja. Finhacka persiljan och rör ner i smeten. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i minst 30 minuter.
  4. Rulla quinoa- och kikärtsröran till bollar. Stek i olivolja i en stekpanna tills bollarna blir gyllenbruna runtom. Servera varma.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Rostad blomkål med picklade betor, friterad surkål, lättrökt gräddfil och salsa verde

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x