På allmän begäran laddar vi nu för fullt inför 1:a Advent. Nu ska det bakas pepparkaksmuffins med cream cheesefrosting och lingon. Så goda! Och dessutom doftar huset helt ljuvligt när man har bakat dem!

Antal: 12-16 muffins portioner
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 1/2 dl farinsocker
- 1 1/2 dl gräddfil eller filmjölk
- 2 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk malen kanel
- 1/2 tsk malen kryddnejlika
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bikarbonat
- 1/2 – 1 dl frysta lingon, tinade och avrunna
Frosting
- 200 gram philadelphiaost
- 2 dl florsocker
- ev lingon till garnering
Gör så här:
- Värm ugnen till 225 grader (200 grader varmluft). Placera muffinsformar i en muffinsplåt.
- Vispa smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Blanda ner gräddfil eller filmjölk.
- Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt lingonen och blanda försiktigt.
- Fördela smeten i formarna (ca 3/4 i varje form). Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min, eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt kallna på ett galler.
- Rör ihop philadelphiaosten med florsocker. Bre eller spritsa ut frosting på varje muffin. Garnera med lingon.


