
Till dagens vegetariska recept blev vi inspirerade av den italienska pasta- och kikärtssoppan ”pasta e ceci”. Däremot tillagade vi den mer som en mustig gryta och oj – så himla god den blev. Tillsammans med nybakat bröd blir den en riktig härlig ”comfort food” måltid, som är dessutom superenkel att laga
Antal: 2-3 portioner
Ingredienser:
- 6 plommontomater
- 3-4 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 liten gul lök
- 1 morot
- 1 blekselleristjälk
- 1 dl risoni
- 400 g kokta kikärtor
- ca 6-7 dl höns- eller grönsaksbuljong
- 1/2 tsk finhackad rosmarin
- salt och peppar
- 2-3 msk hackad persilja till garnering
Gör så:
- Värm ugnen till 125 grader. Halvera plommontomaterna och lägg på en bakplåt. Ringla över 1-2 msk olivolja. Ugnsbaka i ca 1 timme. Låt svalna något och dra försiktigt av skalet på tomaterna.
- Skala och finhacka vitlök, lök och morot. Finhacka selleri. Stek på låg värme i ca 2 msk olivolja i ca 20 minuter.
- Tillsätt risoni, kikärtor, buljong och rosmarin. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 10 minuter eller tills pastan är al dente.
- Rör ner tomaterna och smaka av med salt och peppar. Garnera med hackad persilja.


