
Soppa kan vara himla tråkig. Eller så kan den vara alldeles ljuvlig och underbar – just som denna rostade morotssoppa med lite hetta från chili. Den blir extra krämig och len eftersom vi rostar morötterna istället för att. koka dem.
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 1,5 kg morötter
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- ca 1 liter höns – eller grönsaksbuljong
- efter smak salt
- efter smak svartpeppar
- 1 dl crème fraiche
- efter behov olivolja
- efter smak chiliflakes
Gör så:
- Skala och skär morötterna i stavar. Skala löken och skär i halvmånar. Skala vitlöksklyftorna.
- Lägg allt i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och grilla i ugnen, i 200 grader, i 30 – 40 minuter. Rör om då och då.
- Mixa ihop till en slät puré. Tillsätt buljong tills du får önskad konsistens på soppan. Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp i skålar. Ringla över crème fraîche och lite olivolja. Strö över chiliflakes.


