Cannelloni med ricotta- & spenatröra och tomatsås

Cannelloni är en pastasort som är avlånga rör som man fyller med en röra, antigen vegetarisk, kött, kyckling eller skaldjur. Vi har fyllt dessa med en klassisk ostfyllning – ricotta, parmesan och spenat. Vi toppar dem med en mustig tomatsås och riven mozzarella, som därefter gratinerades i ugnen och blev alldeles gyllene. Så fantastiskt gott! Denna rätt är verkligen riktigt comfort food – som dessutom går hem hos alla i familjen och som passar vardag, som helg. Buon appetito!

Antal: 4-6 portioner portioner

Ingredienser:

  • 1 förpackning á 250 g cannelloni
  • 300 g färsk spenat
  • 500 g ricotta
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 ägg
  • 1 kruka basilika (1/2 kruka till ricottaröra, 1/2 kruka till tomatsås)
  • finrivet skal från 1 ekologisk citron
  • salt och peppar
  • 2 á 125 g mozzarella
  • sallad för servering
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk olivolja
  • 2 förpackningar á ca 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk sojasås
  • salt och svartpeppar

Gör så:

  1. Börja med att göra tomatsåsen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök i olivolja i en kastrull i några minuter utan att den tar färg. Rör i vitlök och stek i några minuter till. Tillsätt tomater, tomatpuré, lagerblad, oregano, socker och soja. Koka upp och låt puttra i ca 30 minuter utan lock. Finhacka 1/2 kruka basilika och rör ner i såsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  2. Värm ugnen till 175 grader.
  3. Under tiden såsen puttrar, finhacka spenaten. Stek i lite olja tills den sjunker ihop. Salta lite. Lägg över i en skål. Tillsätt ricotta, parmesan, ägg, och citronskal. Finhacka 1/2 kruka basilika och rör ner i krämen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Använda gärna en sprits för att fylla cannelloni-rören. Annars går det bra med en sked. Fyll rören med ricotta- och spenatröran. Fördela ca hälften av tomatsåsen i botten på en ugnsform. Lägg ut cannelloni-rören och häll på resten av tomatsåsen. Riv över mozzarellan.
  5. Sätt in formen i ugnen och grädda i ca 30 minuter, tills den blir gyllene. Låt vila några minuter innan servering. Servera med sallad.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Marinerad Gruyère med apelsin, oliver och mandel

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x