Äppelpaj med smuldeg och pekannötter

Vi älskar att laga mat utomhus på vintern. Därför har denna äppelpaj med smuldeg och pekannötter tillagade i foliepaket över öppen eld alltid varit en favorit.Foto Helen Pe

Antal: 4-6 portioner portioner

Ingredienser:

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl havregryn
  • ¾ dl strösocker
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl pekannötter
  • en nypa salt
  • 2 äpplen
  • ca 4 smorda ark aluminiumfolie
  • ev till garnering malen kanel
  • vispad grädde eller vaniljsås till servering

Gör så:

  1. Rör ihop smör, havregryn, socker, lönnsirap, kanel, pekannötter och salt till en smuldeg.
  2. Skala och skär äpplen i mindre bitar. Lägg äpplebitarna på de smorda aluminiumfolie-arken.
  3. Fördela smuldegen på äpplena. Vik upp sidorna och förslut knytena upptill.
  4. Grilla över indirekt värme (dvs inte direkt över den heta glöden) i ca 20 minuter. Tiden beror på värmen på glöden.
  5. Servera med vaniljsås eller vispad grädde.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Flatbread med vitlöks­olja, persilja och citron

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x