Både vacker och god är denna kycklingpaj med spenat, citron, dragon och en krispig filodegslock. Och tro det eller ej – både mina barn åt den trots att den innehöll alla barns kryponit – spenat. Jag gillar att äta den som den är med endast en sallad till. Men det går även bra att servera den med t ex ris eller bulgur.

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- kött från 1 hel grillad kyckling eller ca 3 kokta kycklingfiléer
- 1 knippe salladslök, skivat
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 250 g fryst spenat
- 3 dl hönsbuljong
- 3 dl frysta gröna ärtor
- 1 msk grovkornig senap
- 1 tsk rivet citronskal
- 1 msk finhackad dragon
- 2 dl crème fraîche
- salt och peppar
- olivolja till stekning och pensling
- 150 – 200 g filodeg
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Strimla kycklingen.
- Fräs lök och vitlök i lite olja i några minuter. Tillsätt spenaten och fräs till den har tinat.
- Tillsätt buljong, gröna ärtor, senap, citronskal och dragon.
- Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter.
- Blanda ner crème fraîche.
- Tillsätt kycklingen, rör ihop och smaka av med salt och peppar. Häll upp i en form.
- Ta filodegsarken, skrynkla ihop och lägg ovanpå kycklingröran.
- Pensla degen med lite olja.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Om degen börjar få för mycket färg, täck med folie.
- Servera direkt.


