Knäcke­bröd med karamelliserad lök, dillfrö och havssalt

Det här kan vara det godaste knäckebrödet ni någonsin smakar. Vi har nämligen karamelliserat lök och mixat ner i degvätskan. Gott va!Foto Matilda Lindeblad

Antal: ca 20 bitar portioner

Ingredienser:

  • 200 g gul lök
  • 1 msk smör
  • 50 g jäst
  • 4 ½ dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • ca 10 dl grovt rågmjöl
  • ca 3 dl vetemjöl
  • dillfrön och flingsalt

Gör så:

  1. Skiva löken tunt. Stek över svag värme i smör i ca 30 minuter eller tills löken är karamelliserad. Låt svalna och mixa sedan med lite av vattnet till en slät puré.
  2. Värm resterande vatten till 37 grader och blanda med jästen. Tillsätt mjöl, olja salt, rågmjöl, vetemjöl samt löken. Knåda till en smidig deg. Täck och låt jäsa i ca 45 minuter.
  3. Värm ugnen till 250°C. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Ta en bit av degen och kavla ut den tunt. Strö över lite dillfrön och havssalt. Tryck till lite så att de fastnar. Grädda i 7 – 8 minuter eller tills brödet är gyllenbrunt. Låt svalna på galler. Gör likadant med resterande deg. Bryt sönder det färdiggräddade brödet i bitar.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Polkagristryffel

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x