
Det här kan vara det godaste knäckebrödet ni någonsin smakar. Vi har nämligen karamelliserat lök och mixat ner i degvätskan. Gott va!Foto Matilda Lindeblad
Antal: ca 20 bitar portioner
Ingredienser:
- 200 g gul lök
- 1 msk smör
- 50 g jäst
- 4 ½ dl vatten
- 2 msk olja
- 1 tsk salt
- ca 10 dl grovt rågmjöl
- ca 3 dl vetemjöl
- dillfrön och flingsalt
Gör så:
- Skiva löken tunt. Stek över svag värme i smör i ca 30 minuter eller tills löken är karamelliserad. Låt svalna och mixa sedan med lite av vattnet till en slät puré.
- Värm resterande vatten till 37 grader och blanda med jästen. Tillsätt mjöl, olja salt, rågmjöl, vetemjöl samt löken. Knåda till en smidig deg. Täck och låt jäsa i ca 45 minuter.
- Värm ugnen till 250°C. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Ta en bit av degen och kavla ut den tunt. Strö över lite dillfrön och havssalt. Tryck till lite så att de fastnar. Grädda i 7 – 8 minuter eller tills brödet är gyllenbrunt. Låt svalna på galler. Gör likadant med resterande deg. Bryt sönder det färdiggräddade brödet i bitar.


