
Till helgen lyxar vi alltid till det när vi äter frukost. T ex blir det dessa ljuvliga fattiga riddare med brie, fikon, valnötter och vispad honung.
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 8 st skivor formfranska, dagsgamla (eller annat vitt bröd)
- 4 ägg
- 3 dl mjölk
- ca 300 g brieost, skivad
- 3 – 4 fikon, skivad
- ca 1 dl rostade valnötter, hackad
- 1 ½ dl rinnande honung
- 1 ½ dl fast honung
Gör så:
- Vispa ihop honungen tills den blir ljus och lite luftig.
- Vispa ihop ägg och mjölk. Doppa ner brödskivorna i mjölken. Låt rinna av.
- Smält smöret i en stekpanna. Stek brödskivorna på både sidor tills de börjar bli gyllenbruna.
- Fördela brieost, fikon och valnötter på hälften av brödskivorna. Lägg resterande brödskivor ovanpå och lägg tillbaka i stekpannan och stek över låg värme tills brieosten börjar smälta lite.
- Skär diagonalt i halvor och lägg upp på tallrikar. Ringla över den vispade honungen eller servera bredvid.


