
Vardagsmorgnar blir det knappt någon frukost för mig. En kopp kaffe är det jag hinner och orkar slänga i mig. Men på helgerna älskar jag långa frukostar. Barnen får alltid amerikanska pannkakor – vilket jag också gärna tar (dränkt i lönnsirap och smör…). Nu när sparrisen har börjat att komma så lyxar jag dock gärna till det med sparris med edamamebönor och pocherat ägg.
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 250 g sparris
- 250 edamamebönor
- 4 ägg
- en skvätt ättika
- salt och peppar
- krasse till garnering
Gör så:
- Förväll sparrisen i lättsaltat vatten i några minuter tills den är mjuk – men fortfarande har lite tuggmotstånd.
- Värm edamamebönorna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Koka upp vatten med en skvätt ättika. Sänk värmen så att vattnet sjuder. Pochera ett ägg i taget. Ägget är klar när vitan är fast – men gulan är fortfarande lös.
- Fördela sparris och edamamebönor på fyra tallrikar. Toppa med ett pocherat ägg. Strö över krasse, salt och peppar. Servera direkt.


