Potatis­tartlette med grönkål, västerbottensost och valnötter

En god potatistartlette med grönkål, västerbottensost och valnötter som är snabb att göra och vansinnigt god.

Antal: 6-9 bitar portioner

Ingredienser:

  • 250 g smördeg (3 plattor)
  • 4-5 potatisar
  • 1 ägg, vispat
  • 1 ½ dl riven västerbottensost
  • 50 g grönkål, grovhackad
  • 1 dl valnötter

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Om du använder smördegsplattor, lägg plattornas långsida omlott så att du får en rektangel. Kavla ut lite grann.
  3. Skala potatisen och skär så tunt som möjligt.
  4. Pensla smördegen med det vispade ägget.
  5. Lägg potatisskivorna omlott på smördegen tills den är helt täckt – lämna dock en ca 2 cm kant runtom.
  6. Strö osten över potatisen.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  8. Ta ut tartletten och strö över grönkål och valnötter.
  9. Grädda i ytterligare 10 minuter.
  10. Servera direkt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Västerbottensost­frittata toppad med tångkaviar, gräddfil och rödlök

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x