En god potatistartlette med grönkål, västerbottensost och valnötter som är snabb att göra och vansinnigt god.

Antal: 6-9 bitar portioner
Ingredienser:
- 250 g smördeg (3 plattor)
- 4-5 potatisar
- 1 ägg, vispat
- 1 ½ dl riven västerbottensost
- 50 g grönkål, grovhackad
- 1 dl valnötter
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Om du använder smördegsplattor, lägg plattornas långsida omlott så att du får en rektangel. Kavla ut lite grann.
- Skala potatisen och skär så tunt som möjligt.
- Pensla smördegen med det vispade ägget.
- Lägg potatisskivorna omlott på smördegen tills den är helt täckt – lämna dock en ca 2 cm kant runtom.
- Strö osten över potatisen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Ta ut tartletten och strö över grönkål och valnötter.
- Grädda i ytterligare 10 minuter.
- Servera direkt.


