Vi har märkt att ni gillar när vi lägger upp sk ”allt-i-ett-rätter”, speciellt rätter som passar hela familjens smaker och som inte tar alldeles för lång tid. Vi förstår varför – det är ju så skönt att bara slänga ner alla ingredienser i en form där de får tillagas tillsammans in ugnen. Lite arbete, mycket smak men bäst av allt – mindre disk! Ett vinnande koncept tycker vi. Förra veckan lagade vi denna rätt med köttbullar smaksatta med harissa tillsammans kikärtor och körsbärstomater där allt tillagades i en form i ugnen. Sedan toppade vi med oliver och feta. Så enkelt, så himla gott!

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 förpackning á ca 400 g kokta kikärtor
- 1 msk olivolja
- 1 krm salt
- 2 hela rostade och skalade paprika
- 250 g körsbärstomater
- 1 paket á ca 150 g feta
- 2 dl oliver
- hackad persilja till garnering
Köttbullar
- 400 g köttfärs
- 1 ägg
- 1/2 dl ströbröd
- 2 -3 msk harissa
- 1/2 dl hackad persilja
- 2 vitlökslyftor
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör ihop ägg och ströbröd. Låt svälla i ca 10 minuter.
- Blanda ner köttfärs, ca 2 msk harissa, persilja, vitlök, salt och svartpeppar.
- Rulla till köttbullar och ställ åt sidan.
- Blanda kikärtorna med 1/2 – 1 msk harissa, olivolja och salt. Sprid ut kikärtorna på en bakplåt.
- Skär paprikan i mindre bitar och sprid ut på plåten tillsammans med tomaterna.
- Fördela köttbullarna över kikärtorna, paprikan och tomaterna.
- Ställ in plåten i ugnen i ca 15 minuter.
- Sätt ugnen på grill och kör i ca 5 minuter till.
- Strö över fetan, oliverna och lite nymalen svartpeppar. Garnera med hackad persilja.
- Servera direkt med t ex bulgur, couscous, ris eller en fräsch sallad.


