En len och värmande soppa med svartkål, chèvre och tryffelsalamichips.

Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 liten purjolök
- 1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
- ca 300 g potatis, mjölig
- ca 300 svartkål
- 2 – 3 msk smör
- 1 liter vatten
- 3 tärningar höns- eller grönsaksbuljong
- 1/2 dl vispgrädde
- 100 g chèvre
- 8 skivor tryffelsalami
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Lägg tryffelsalamin på bakplåtspapper på en bakplåt. Ställ in i ugnen i 8-10 minuter. Låt rinna av på ett hushållspapper. Bryt i mindre bitar.
- Skär ett snitt i purjolöken. Skölj noggrant med vatten och sedan skiva. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
- Skär bort den grova stjälken på svartkålen och skär bladen i mindre bitar.
- Fräs purjolök och vitlök i smöret i några minuter i en gryta. Lägg ner potatis och svartkål och fräs i några minuter till.
- Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp. Låt sjuda i ca 15 minuter eller tills potatisen är genomkokt. Tillsätt halva mängden chèvre-ost.
- Mixa soppan slät med en mixerstav. Rör i grädden och smaka av med salt och peppar.
- Vid servering, garnera soppan med tryffelsalami-chips och resten av chèvre-osten.


