Krämig svartkåls­soppa med chévre och tryffelsalamichips

En len och värmande soppa med svartkål, chèvre och tryffelsalamichips.

Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 1 liten purjolök
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
  • ca 300 g potatis, mjölig
  • ca 300 svartkål
  • 2 – 3 msk smör
  • 1 liter vatten
  • 3 tärningar höns- eller grönsaksbuljong
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g chèvre
  • 8 skivor tryffelsalami

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Lägg tryffelsalamin på bakplåtspapper på en bakplåt. Ställ in i ugnen i 8-10 minuter. Låt rinna av på ett hushållspapper. Bryt i mindre bitar.
  3. Skär ett snitt i purjolöken. Skölj noggrant med vatten och sedan skiva. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
  4. Skär bort den grova stjälken på svartkålen och skär bladen i mindre bitar.
  5. Fräs purjolök och vitlök i smöret i några minuter i en gryta. Lägg ner potatis och svartkål och fräs i några minuter till.
  6. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp. Låt sjuda i ca 15 minuter eller tills potatisen är genomkokt. Tillsätt halva mängden chèvre-ost.
  7. Mixa soppan slät med en mixerstav. Rör i grädden och smaka av med salt och peppar.
  8. Vid servering, garnera soppan med tryffelsalami-chips och resten av chèvre-osten.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Grönsaks­nudlar med sesamfrön

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x