Röd thaicurry­gryta med lax och grönsaker

Enkel, snabblagad och smakrik laxgryta med rödcurry blir dagens recept – passar vardag som helg!

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 – 3 msk rödcurry
  • 2 förpackningar kokosmjölk á ca 400 ml
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk fisksås
  • 200 g broccoli
  • 100 g svartkål
  • 150 g haricots verts
  • 100 g zucchini
  • ca 200 g lax
  • ca 1 msk pressad lime
  • salt och peppar
  • koriander till garnering

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök.
  2. Fräs löken i olja i några minuter i en traktörpanna eller större kastrull.
  3. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära och röd curry och fräs i ytterligare någon minut.
  4. Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljongtärning, farinsocker och fisksås och koka upp.
  5. Skär broccolin i buketter.
  6. Skär bort den grova stjälken på svartkålen och grovhacka bladen.
  7. Halvera haricots verts och skär zucchinin i bitar.
  8. Lägg ner grönsakerna i soppan och låt koka i ca 5 minuter.
  9. Skär laxen i kuber och lägg försiktigt ner i soppan.
  10. Sätt på locket och koka upp.
  11. Ta av från värmen och låt stå i några minuter tills laxen är genomkokt.
  12. Pressa över lime och smaka av med salt och peppar.
  13. Garnera med färsk koriander. Servera med jasminris.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Brytbröd med frön

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x