Enkel, snabblagad och smakrik laxgryta med rödcurry blir dagens recept – passar vardag som helg!

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 gul lök
- 1 msk neutral olja
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 2 tsk riven ingefära
- 2 – 3 msk rödcurry
- 2 förpackningar kokosmjölk á ca 400 ml
- 3 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 msk farinsocker
- 2 msk fisksås
- 200 g broccoli
- 100 g svartkål
- 150 g haricots verts
- 100 g zucchini
- ca 200 g lax
- ca 1 msk pressad lime
- salt och peppar
- koriander till garnering
Gör så här:
- Skala och hacka lök.
- Fräs löken i olja i några minuter i en traktörpanna eller större kastrull.
- Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära och röd curry och fräs i ytterligare någon minut.
- Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljongtärning, farinsocker och fisksås och koka upp.
- Skär broccolin i buketter.
- Skär bort den grova stjälken på svartkålen och grovhacka bladen.
- Halvera haricots verts och skär zucchinin i bitar.
- Lägg ner grönsakerna i soppan och låt koka i ca 5 minuter.
- Skär laxen i kuber och lägg försiktigt ner i soppan.
- Sätt på locket och koka upp.
- Ta av från värmen och låt stå i några minuter tills laxen är genomkokt.
- Pressa över lime och smaka av med salt och peppar.
- Garnera med färsk koriander. Servera med jasminris.


