En läcker och smakrik kycklingrätt med prosciutto och salvia, serverad med ugnsbakade körsbärstomater.

Antal: 4-6 portioner portioner
Ingredienser:
- 4-6 kycklingfiléer
- 4-6 skivor lufttorkad skinka
- 8-12 salviablad
- 800 g körsbärstomater
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Salta och peppra filéerna runtom.
- Värm lite olja i en stekpanna och stek kycklingen snabbt runtom. De ska endast få lite färg – inte bli genomstekt. Låt svalna någon minut, lägg sedan två salviablad på varje filé och linda in dem med skinkan.
- Skölj tomaterna och torka med hushållspapper. Blanda sedan med olivoljan. Salta och peppra.
- Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter, lägg sedan ner tomaterna. Ugnsbaka i ytterligare ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt – med en innertemperatur på 72 grader. Servera direkt.


