Italiensk tomatsoppa med kyckling­bollar med parmesan

Italiensk tomatsoppa med kyckling- och parmesanbollar – riktig ”comfort food” som som värmer i både mage och hjärta.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 förpackningar á 390 g krossade tomater
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk strösocker
  • en skvätt balsamvinäger
  • 1 nypa chiliflakes
  • ca 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör till stekning
  • olivolja, strimlad basilika och riven parmesan till garnering

Kycklingbollar

  • 250 g kycklingfärs
  • 1 äggvita
  • 2 msk ströbröd
  • ½ dl riven parmesan
  • 1 msk finhackad basilika
  • ca ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull i några minuter.
  2. Ta 1/3 av lökblandningen och lägg åt sidan.
  3. Tillsätt krossade tomater, buljong, tomatpuré, socker, balsamvinäger, chiliflakes, salt och peppar i kastrullen.
  4. Koka upp och låt puttra medans kyckling-köttbullarna görs.
  5. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
  6. Blanda äggvitan och ströbrödet i en bunke och låt stå och svälla i 5 minuter.
  7. Tillsätt kycklingfärs, parmesan, basilika, salt, peppar och den resterande stekta löken.
  8. Rulla till bollar och stek i smör runtom tills de är genomstekta.
  9. Servera soppan med kycklingbollarna.
  10. Toppa med några droppar god olivolja, rikligt med riven parmesan och strimlad basilika.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Raw food bowl med krämig citrusdressing

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x