En krämig och värmande champinjonsoppa perfekt för en lättlagad vegomåndag.

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 500 g champinjoner
- 1 gul lök
- 2 + 1 msk smör
- 8-9 dl svamp- eller grönsaksbuljong
- 1 tsk torkad timjan
- ca 2 dl vispgrädde
- efter smak salt
- efter smak peppar
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- hackad persilja, till garnering
Gör så här:
- Lägg några skivor champinjoner åt sidan till garnering.
- Fräs löken i smöret i några minuter i en kastrull.
- Lägg ner svampen och fräs i några minuter till.
- Tillsätt buljong och timjan. Koka i ca 10 minuter.
- Mixa soppan slät. Tillsätt grädden och värm upp. Späd om så önskas. Smaka av med salt och peppar.
- Fräs vitlöken tillsammans med de sparade svampskivorna gyllenbruna i smör. Salta och peppra.
- Garnera soppan med svampen och persilja.


