Vad sägs om en Pankopanerad halloumiburgare med avokado, majonnäs och picklade jalapeños. Och en iskall öl på det…

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 2 halloumi ?a 150 g
- 1 ägg
- 1-2 dl pankoströbröd
- 1/2 dl vetemjöl
- 4 hamburgarbröd
- 4 salladsblad
- 1 tomat
- 1 avokado
- 1/2 rödlök
- majonnäs
- Picklade jalapeños
Gör så här:
- Doppa slutligen halloumin i pankoströbrödet. Gör likadant med alla skivor.
- Värm olja i en stekpanna.
- Stek halloumin på mellanhög värme på båda sidor tills den får en fin gyllenbrun färg.
- Lägg lite majonnäs på bottendelen av hamburgarbrödet, lägg på sallad, tomat, halloumi, avokado, rödlök och toppa med jalapeños.
- Servera med t ex sötpotatis pommes frites.
- Lägg ägget i en skål och vispa lite lätt.
- Häll mjölet och pankoströbrödet i varsin skål.
- Dela varje halloumi i 2 skivor.
- Börja med att doppa en skiva halloumi runtom i vetemjölet, sedan i ägget. Låt rinna av lite.


