Panko­panerad halloumi­burgare med avokado, majonnäs och picklade jalapeños

Vad sägs om en Pankopanerad halloumiburgare med avokado, majonnäs och picklade jalapeños. Och en iskall öl på det…

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 2 halloumi ?a 150 g
  • 1 ägg
  • 1-2 dl pankoströbröd
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 4 hamburgarbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat
  • 1 avokado
  • 1/2 rödlök
  • majonnäs
  • Picklade jalapeños

Gör så här:

  1. Doppa slutligen halloumin i pankoströbrödet. Gör likadant med alla skivor.
  2. Värm olja i en stekpanna.
  3. Stek halloumin på mellanhög värme på båda sidor tills den får en fin gyllenbrun färg.
  4. Lägg lite majonnäs på bottendelen av hamburgarbrödet, lägg på sallad, tomat, halloumi, avokado, rödlök och toppa med jalapeños.
  5. Servera med t ex sötpotatis pommes frites.
  6. Lägg ägget i en skål och vispa lite lätt.
  7. Häll mjölet och pankoströbrödet i varsin skål.
  8. Dela varje halloumi i 2 skivor.
  9. Börja med att doppa en skiva halloumi runtom i vetemjölet, sedan i ägget. Låt rinna av lite.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Grillad lammracks med svensk pesto, färskpotatis, grillad sparris och brynt smör

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x