Västerbottensost­frittata toppad med tångkaviar, gräddfil och rödlök

Idag slår vi två flugor i en smäll och bjuder på ett recept som funkar lika bra som ett vegetariskt alternativ på julbordet – som en köttfri måndagsmiddag. Och självklart går det alldeles utmärkt att använda vanlig rom också…Receptet är ursprungligen skrivit av oss för tidningen Elle mat & vin

Antal: ca 8 bitarc portioner

Ingredienser:

  • 3 dl gräddfil
  • 500 g fast potatis
  • 1 gul lök

  • 2 msk olivolja
  • 6 ägg

  • 100 g Västerbottensost, riven

  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk svartpeppar
  • ca 80 g tångkaviar
  • ¼ rödlök, finhackad
  • dill och hackad gräslök till garnering

Gör så här:

  1. Låt gräddfilen rinna av i ett kaffefilter eller silduk i ett par timmar. Rör om några gånger.
  2. Värm ugnen till 175 grader.
  3. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Låt svalna något och skär i tärningar.
  4. Skala och hacka lök. Fräs i 1 msk olivolja i några minuter i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter. Lägg löken åt sidan. Värm 1 msk olivolja utan att rengöra pannan och stek potatisen tills den börjar få färg.
  5. Vispa äggen och rör ner löken, ost, salt och peppar. Häll ner äggblandningen i stekpannan och rör om med potatisen. Ställ in stekpannan i ugnen och grädda i 20-25 minuter. Ta ut stekpannan och låt svalna. Tänk på att handtaget är varmt!
  6. Skär frittatan i tårtbitar och lägg en klick gräddfil på varje bit. Toppa med tångkaviar och rödlök. Garnera med dill och hackad gräslök.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pepparkaks­deg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x