Baskisk fiskgryta med potatis och jalapeños

En baskisk fiskgryta med potatis och jalapeños som värmer gott i kylan.

Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • ca 600 g fast vit fisk (t ex torsk, hälleflundra)
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 jalapeños
  • 700 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl fisk- eller grönsaksbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • ca ½ tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • hackad persilja och finrivet citronskal till garnering

Gör så här:

  1. Skär fisken i mellanstora bitar.
  2. Skala löken, skär i halvor och skiva. Skala och skiva vitlöken tunt.
  3. Kärna ur och skiva jalapeñon. Skala och skär potatisen i bitar.
  4. Värm olivolja i en gryta eller stor kastrull.
  5. Fräs lök och vitlök i några minuter tills de blir mjuka.
  6. Tillsätt jalapeñon och fräs i någon minut till.
  7. Tillsätt potatis, buljong, vin och paprikapulver och koka upp.
  8. Låt sjuda i ca 15 minuter eller tills potatisen är nästan klar.
  9. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer rökt paprikapulver om så önskas.
  10. Lägg försiktigt ner fiskbitarna i grytan och sjud på låg värme i ca 5 minuter.
  11. Garnera fiskgrytan med hackad persilja och rivet citronskal.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Röd thaicurry­gryta med lax och grönsaker

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x