En enklare dessert får man nog leta efter. Vi använder rysk yoghurt som vi tycker är lite godare än turkisk yoghurt – smaken är sötare och konsistensen lite krämigare. Passa på nu när clementiner och granatäpplen är i säsong!

Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 6 dl ryska yoghurt
- ca 1 msk honung
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 2-3, skalade clementiner
- ca 1 dl granatäpplekärnor
- ca ½ dl rostade kokoschips
- färsk mynta till garnering
Gör så här:
- Vispa yoghurten med honung och vaniljsocker krämigt.
- Fördela yoghurten på assietter och toppa med clementinklyftor, granatäpplekärnor och kokoschips.
- Ringla över lite honung och garnera med mynta.
- Mjukna upp granatäpplet lite genom att rulla det mot arbetsbänken i köket.
- Skär det sedan på mitten i två halvor.
- Vänd den snittade sidan ner mot en skål (som står i diskhon) och slår med t ex baksidan av en slev.
Tips!
- Många tycker det är himla pilligt att få ur kärnorna ur granatäpplet utan att massa stänk. Även vi! Men så här brukar vi göra: mjukna upp granatäpplet lite genom att rulla det mot arbetsbänken i köket. Skär det sedan på mitten i två halvor. Vänd den snittade sidan ner mot en skål (som står i diskhon) och slår med t ex baksidan av en slev.


