Lemon Posset

Idag delar vi med oss av kanske världens enklaste dessert – en ljuvlig god, krämig, söt och syrlig Lemon Posset (ja ja, vi säger så rätt ofta men detta recept är verkligen busenkelt). En ”posset” är en brittisk dessert som ursprungligen (på medeltiden) var en varm dryck på mjölk som koagulerades med vin eller öl och sedan kryddades. Vi vet, det låter inte så gott. Men den moderna desserten (som är vansinnigt god ) har samma princip – grädde som värms och sedan blandas med syra, dvs citron. Grädden skär sig inte utan blir istället tjock och krämig när man låter den stå i kylskåpet i några timmar.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 3/4 dl färskpressad citronsaft
  • rivet skal från 1 citron
  • 1/2 tsk vaniljsocker

Gör så:

  1. Koka upp grädde och socker. Se upp så det inte bränns. Rör tills sockret har lösts upp.
  2. Tillsätt citronskal, saft och vaniljsocker och blanda.
  3. Häll upp i glas eller portionsformar och låt svalna.
  4. Ställ sedan i kylskåpet i ett par timmar tills krämen har blivit fast.
  5. Toppa med skivade jordgubbar eller annan frukt eller bär.
  6. Garnera med citronmeliss.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Räkor med dipsåser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x