Kikärtsröran ”hoummus” är en storfavorit hos både oss – men nu har vi ”kicked it up a notch” genom att blanda i rödbetor. Alltså kolla in färgen – så vackert! Och fantastiskt gott såklart. Rödbetorna passar riktigt fint med tahini (sesamfröpasta) som används i klassisk hoummus. Tahinin tillför en mild och nötig smak – mums! Servera rödbetshoummusen t ex med en massa härliga grönsaker och rostad pitabröd till mys framför TVn eller kanske som tilltugg innan middagen.

Antal: ca 5 dl portioner
Ingredienser:
Ingredients
- 1 burk à 400 g kikärter
- 200–250 g kokta rödbetor
- 3 msk tahini
- 1 stor, skalade vitlöksklyfta
- ca 1/2 dl vatten
- salt och svartpeppar
- rostade sesamfrön till garnering
Gör så här:
- Kör kikärtor, rödbetor, tahini och vitlök i en matberedare.
- Tillsätt lite vatten och fortsätt mixa tills den blir krämig.
- Späd sedan med lite vatten åt gången, tills hommousen blir önskad konsistens.
- Smaka av med salt och peppar.
- Ringla över lite olja och garnera eventuellt med svarta sesamfrön.


