Feta med färska fikon, honung och rostade pinjenötter

Är du sjukt sugen på något riktigt gott men har inte tid eller kanske ork att laga något stordådigt. Idag tipsar vi om världens kanske enklaste, snyggaste och godaste tilltugg eller tillbehör. Byt ut fetan mot getost eller mögelost om ni föredrar en annan ost. Pinjenötterna går självklart också att ersättas med en annan nöt eller kanske rostade solroskärnor eller pumpafrön? Hur du än gör så blir det riktigt smarrigt. Men passa på nu när de härliga färska fikonen är i säsong!

Ingredienser:

  • 3 á 150 g feta
  • 6-7 färska fikon
  • ca 1/2 dl rostade pinjenötter
  • flytande honung
  • kex och/eller rostade skivor av baguette

Gör så här:

  1. Skär fikonen i klyftor.
  2. Lägg fetan och fikonen på ett stort fat.
  3. Strö över pinjenötterna och ringla över honung.
  4. Servera med kex eller rostade baguetteskivor.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Rödbets­hoummus

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x