Choklad­maränger

Maränger är så härliga då de är goda i all sin enkelhet – men kan även bli den mest dekadenta av desserter när man blandar dem med glass, grädde och t ex chokladsås. (Banan kan jag gärna skippa – fast Lisa älskar det förstås….). I detta marängrecept ringlar vi ner riktig mörk och god choklad – där chokladens bitterhet bryter av perfekt mot marängens sötma

Antal: ca 12 maränger portioner

Ingredienser:

  • ca 125 g mörk choklad av god kvalité (ca 70 %)
  • 4 äggvitor
  • 1 kryddmått ättiksprit
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljextrak

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka chokladen och smält i en skål över ett hett vattenbad.
  3. Vispa äggvitorna tillsammans med ättiksprit i en ren bunke till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget. Fortsätt vispa till en glansig och fast maräng.
  4. Häll ner nästan all choklad i marängen. Vänd i marängsmeten endast en gång med en stor sked – chokladen får inte blandas för mycket med marängen.
  5. Klicka ut marängmassan på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över resterande choklad.
  6. Sätt in i marängerna i ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda i ca 45 minuter.
  7. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna i ugnen med luckan på glänt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Tortilla de patatas

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x