Rödcurry­gryta med blomkål, potatis och jordnötter

En enkel och snabb thailändsk rödcurrygryta med blomkål, potatis och jordnötter. Kan varieras efter smak och serveras med jasminsris.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • ca 250 g potatis
  • 1 liten huvud á ca 450 g blomkål
  • 1/2 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja eller jordnötsolja
  • ca 2 msk rödcurry
  • 2 tsk ingefära
  • 2 burkar á 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk fisksås
  • ca 40 g spenat
  • ca 1 msk pressad lime
  • hackade färsk koriander, hackade salta jordnötter och limeklyftor till garnering

Gör så:

  1. Skala och skär potatisen mindre bitar. Bryt blomkålen i små buketter. Skär paprika i strimlor.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan i 5-10 minuter i en kastrull.
  3. Tillsätt vitlök, rödcurry och ingefära och fortsätt fräs i några minuter till. Tillsätt kokosmjölk, buljong, potatis, blomkål, paprika, jordnötssmör, socker och fisksås. Koka upp och låt sjuda till potatisen är klar.
  4. Rör i spenaten. Smaka av med lime, eventuellt med röd curry för mer hetta, salt och peppar.
  5. Garnera med färsk koriander, hackade jordnötter och limeklyftor att pressa över. Servera med jasminsris.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Risotto och torsk med ört- § parmesan­täcke

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x