Mini-pajer med Västerbottensost, spenat och pinjenötter

En smarrig och läcker mini-paj med Västerbottensost, spenat och rostade pinjenötter. Perfekt som tilltugg eller tillbehör till kräftskivan.

Antal: ca 24 stycken portioner

Ingredienser:

Pajdeg

  • 175 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • ev lite iskallt vatten
  • ½ tsk salt

Fyllning

  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 125 g Västerbottensost, riven
  • 30 g färsk babyspenat, finhackad
  • 1/4 tsk salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 25 g pinjenötter, rostade

Gör så här:

  1. Göra iordning pajdegen genom att arbeta snabbt ihop smör, vetemjöl och salt för hand eller i matberedare. Överarbeta inte degen. Tillsätt några droppar vatten om degen känns torr. Låt stå kallt i cirka 30 minuter.
  2. Smörj mini-muffinsplåtarna. Tumma ut degen i formarna och ställ in i kylen i ca 15 minuter.
  3. För att göra fyllningen, vispa äggen. Rör i mjölken och tillsätt ost, spenat, pinjenötter, salt och peppar.
  4. Fördela fyllningen i pajformarna. Grädda i cirka 20 minuter.
  5. TIPS! Pajdegen kan förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn, i en bunke eller uttryckt i formarna, eller i frysen i cirka 2 månader. Alla pajer kan gräddas och förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn eller i frysen i cirka 2 månader. Värm eventuellt i 150 grader i 5–10 minuter.

Tips!

  1. Pajdegen kan förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn, i en bunke eller uttryckt i formarna, eller i frysen i cirka 2 månader. Alla pajer kan gräddas och förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn eller i frysen i cirka 2 månader. Värm eventuellt i 150 grader i 5–10 minuter.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Rostat surdegs­bröd med Gruyère, smörstekt Karlsjohansvamp och pocherat ägg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x