En smarrig och läcker mini-paj med Västerbottensost, spenat och rostade pinjenötter. Perfekt som tilltugg eller tillbehör till kräftskivan.

Antal: ca 24 stycken portioner
Ingredienser:
Pajdeg
- 175 g smör
- 4 dl vetemjöl
- ev lite iskallt vatten
- ½ tsk salt
Fyllning
- 2 ägg
- 1 dl mjölk
- 125 g Västerbottensost, riven
- 30 g färsk babyspenat, finhackad
- 1/4 tsk salt
- 1 nypa svartpeppar
- 25 g pinjenötter, rostade
Gör så här:
- Göra iordning pajdegen genom att arbeta snabbt ihop smör, vetemjöl och salt för hand eller i matberedare. Överarbeta inte degen. Tillsätt några droppar vatten om degen känns torr. Låt stå kallt i cirka 30 minuter.
- Smörj mini-muffinsplåtarna. Tumma ut degen i formarna och ställ in i kylen i ca 15 minuter.
- För att göra fyllningen, vispa äggen. Rör i mjölken och tillsätt ost, spenat, pinjenötter, salt och peppar.
- Fördela fyllningen i pajformarna. Grädda i cirka 20 minuter.
- TIPS! Pajdegen kan förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn, i en bunke eller uttryckt i formarna, eller i frysen i cirka 2 månader. Alla pajer kan gräddas och förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn eller i frysen i cirka 2 månader. Värm eventuellt i 150 grader i 5–10 minuter.
Tips!
- Pajdegen kan förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn, i en bunke eller uttryckt i formarna, eller i frysen i cirka 2 månader. Alla pajer kan gräddas och förvaras i kylskåpet i cirka 2 dygn eller i frysen i cirka 2 månader. Värm eventuellt i 150 grader i 5–10 minuter.


