Vill man laga laga något enkelt men lite festligare – så det blir nog dessa kycklingspett med salsa verde.

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- ca 600 g kycklingfilé
- och svartpeppar salt
- 2 vitlöksklyftor
- saft och rivet skal från ½ citron
- 2 tsk torkad oregano
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- ½ tsk mald svartpeppar
- 2 dl packad bladpersilja
- 2 dl packad basilika
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk kapris
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk färskpressad citron
- 1 tsk sardellkräm
- 2 sardellfiléer
- ca 1/2 – 1 dl olivolja
Gör så här:
- Vispa ihop alla ingredienser till marinaden i en skål. Skär kycklingen i lika stora bitar och lägg ner i marinaden. Rör om, täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i några timmar, gärna över natten.
- Ifall träspett används, blötlägg i minst 1 timme. Värm ugnen till 225 grader (om du inte ska grilla).
- Mixa alla ingredienser till salsa verden. Smaka av med salt och peppar.
- Trä upp kycklingen på spetten. Grilla runtom tills genomstekt. Eller lägg på en oljad bakplåt, eller direkt på ugnsgallret med en bakplåt under. Grilla kycklingen i ugnen i ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
- Pensla lite salsa verde på kycklingen och servera resten vid sidan om.


