
Idag bjuder vi på ännu en smarrig och enkel middagsrätt som snabbt går att tillaga. Vi kokar lax tillsammans med fräscha gröna grönsaker i en krämig citronsås – en rätt som passar att servera till det mesta. Kanske en fräsch sallad, rårris, potatismos, quinoa eller pasta?
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 4 bitar laxfilé á ca 150 g
- 1 liten purjolök
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 msk olivolja
- 100 g blomkål, i bitar
- 100 g broccoli, i bitar
- 2 dl gröna ärtor
- 3 dl créme friche
- 2 dl kokande vatten
- 1 tärning fiskbuljong
- 50 g sockerärtor
- 1 dl edamamebönor (utan skida)
- salt och peppar
- rivet skal från 1/2 citron
- hackad persilja för garnering
Gör så:
- Dela purjolöken, skölj noggrant och skiva. Fräs purjolök och vitlök i olja i en traktör- eller djup stekpanna i några minuter.
- Lägg ner blomkål, broccoli, gröna ärtor, crème fraîche, kokande vatten och buljongtärningen. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ner sockerärtor, edamamebönor och lax. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 10 minuter eller tills laxen är klar.
- Riv över citronskal och garnera med persilja.


