En twist på den klassiska svenska rätten laxpudding, där löken är karamelliserad och potatisen är lagd i form av en frittata. Enkel att laga och passar både till vardag och fest.

Ingredienser:
- 800 g potatis
- 3 lök
- 300 g kallrökt lax
- 3 ägg
- 3 dl vispgrädde
- ½ tsk salt
- 1 nypa vitpeppar
- 2 msk hackad dill
- Rivet skal från 1/2 citron
- 2 msk smör
- lite olja
- skirat smör
- citron
Gör så:
- Värm ugnen till 200 grader. Smörj en form eller gjutjärnspanna.
- Skala potatisen och småkoka den i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet och skölj med kallt vatten för att avstanna tillagningen.
- Skala löken och skiva. Stek i stekpannan i 2 msk smör och lite olja i ca 20 minuter tills den blir mjuk. Rör om då och då så att den inte bränns.
- Börja med att lägga ett lager potatis i botten av formen, fortsätt med att varva lök, lax och potatis. Avsluta med ett lager potatis på toppen.
- Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och slå den över formen.
- Ställ in formen i ugnen i 30-40 minuter, eller tills potatisen är mjuk och gyllenbrun.
- Servera med skirat smör och citron.


