Blinier med smetana, löjrom och Gruyèreflarn

En klassisk blini där vi blandar ner den goda smakrika Gruyère-osten i smeten och sedan toppar den med smetana, löjrom, rödlök och Gruyèreflarn. Mums!

Antal: 12 stycken portioner

Ingredienser:

  • 1/8 paket färsk jäst
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk salt
  • 75 g Gruyère AOP, riven
  • 25 g smör, smält och avsvalnat
  • smör till stekning
  • 1 dl smetana
  • ca 75 g löjrom
  • 1/2 dl rödlök
  • dillvippor

Gör så:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader, och rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och vispa ner äggulan.
  2. Blanda bovetemjöl, vetemjöl och salt. Blanda ner mjölet och 50 g Gruyère-ost i mjölk- och äggblandningen och vispa till en jämn smet. Låt smeten jäsa under bakduk i cirka 1 timme.
  3. Värm ugnen till 175 grader. Lägg resterande riven Gruyère i en hög på bakplåtspapper på en bakplåt. Platta till osten något och ställ in i ugnen i ca 8 minuter tills osten har smält och börjat bli gyllene. Ta ut ur ugnen och låt svalna så att osten stelnar. Bryt sedan i 12 bitar.
  4. Vispa äggvitan till ett fast skum. Blanda smöret med den jästa smeten. Vänd försiktigt ner äggvitan. Smält lite smör i en plättpanna, alternativt stekpanna. Klicka ner smeten och stek gyllenbruna på båda sidor.
  5. Vid servering, lägg en klick smetana, lite rom, rödlök och ett Gruyèreflarn på varje blini. Garnera med dill

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Ugnsbakad blomkål med grönkålspesto

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x