Croissant med äggröra, rökt lax, avokado och hollandaise­sås

Vi är riktiga ”brunch-älskare”. Vi älskar att ta det lugnt på helgmorgnarna (när tiden tillåter) och laga en god brunch. 95% av fallen blir det ägg, bacon och amerikanska pannkakor. Men just kommande helg som inleder påsklovet, blir inte riktigt som planerat. Vi skulle egentligen åka upp till vårt hus i Järvsö, åka skidor och fira första påsken. Men såklart stannar vi hemma och då passar vi på att lyxa till det och lagar denna supergoda rätt – croissant med äggröra, rökt lax, avokado och hollandaisesås. Kanske blir det så att vi även unnar oss ett glas Mimosa. Hoppas

Antal: 2 portioner portioner

Ingredienser:

  • 2 croissant
  • 5 ägg
  • 3 msk vispgrädde
  • ca 2 msk smör
  • ca 100 g rökt lax
  • 1/2 avokado, skivad
  • gräslök till garnering

Hollandaise

  • 100 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 msk citron
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Börja med att göra hollandaisesåsen: Smält smöret. Blanda äggulor, citronsaft, vatten och salt i en liten kastrull. Värm på svag värme under vispning till ett tjockt skum. Stäng av värmen. Vispa ner smöret lite i taget. Det ska bli en tjock sås. Ställ åt sidan.
  2. Dela croissant på längden.
  3. För att göra äggröran, vispa ägg och grädde lite lätt. Värm 2 msk smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Rör långsamt på svag värme tills den börjar stelna något. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Lägg upp croissant-halvorna på tallrikar och lägg på äggröran. Toppa med lax och avokado. Ringla över lite hollandaisesås och garnera med gräslök.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Nässel- och spenatsoppa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x