Ugnsbakad sötpotatis med rödkål, tranbär och cashewdressing

En mångsidig rätt med ugnsbakad sötpotatis, rödkål, tranbär och krämig cashewnötsdressing. Passar som vegetarisk huvudrätt eller som tillbehör till t ex kött eller kyckling.

Antal: 4 – 6 portioner portioner

Ingredienser:

  • ca 700 g sötpotatis
  • ½ – 1 tsk chiliflingor
  • 150 g rödkål
  • 1 dl torkade tranbär
  • olivolja
  • färsk koriander till garnering
  • flingsalt
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk risvinsvinäger
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1-2 msk honung
  • 1-2 msk vatten
  • salt och svartpeppar

Gör så:

  1. Kör nötter och vitlök i en matberedare till en slät massa. Blanda med vinäger, soja och sesamolja. Smaka av med honung och tillsätt eventuellt vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Värm ugnen till 200 grader. Strimla rödkålen.
  3. Skala och skär sötpotatis i klyftor och lägg i en ugnsform. Ringla över lite olivolja och rör om. Strö över chiliflingor och salta. Rosta i 20 – 30 minuter eller till sötpotatisen är mjuk och har fått lite färg.
  4. Varva sötpotatis, rödkål och torkade tranbär på ett stort fat och garnera med färsk koriander. Servera cashewnötsdressingen bredvid.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Rostad morotssoppa med chili

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x