
En mångsidig rätt med ugnsbakad sötpotatis, rödkål, tranbär och krämig cashewnötsdressing. Passar som vegetarisk huvudrätt eller som tillbehör till t ex kött eller kyckling.
Antal: 4 – 6 portioner portioner
Ingredienser:
- ca 700 g sötpotatis
- ½ – 1 tsk chiliflingor
- 150 g rödkål
- 1 dl torkade tranbär
- olivolja
- färsk koriander till garnering
- flingsalt
- 2 dl naturella cashewnötter
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 msk risvinsvinäger
- 2 tsk japansk soja
- 2 tsk sesamolja
- 1-2 msk honung
- 1-2 msk vatten
- salt och svartpeppar
Gör så:
- Kör nötter och vitlök i en matberedare till en slät massa. Blanda med vinäger, soja och sesamolja. Smaka av med honung och tillsätt eventuellt vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Värm ugnen till 200 grader. Strimla rödkålen.
- Skala och skär sötpotatis i klyftor och lägg i en ugnsform. Ringla över lite olivolja och rör om. Strö över chiliflingor och salta. Rosta i 20 – 30 minuter eller till sötpotatisen är mjuk och har fått lite färg.
- Varva sötpotatis, rödkål och torkade tranbär på ett stort fat och garnera med färsk koriander. Servera cashewnötsdressingen bredvid.


