En krämig blomkålssoppa med timjan och chèvre som är perfekt för en lätt och smakrik måltid.

Ingredienser:
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- ca 1 1/4 kg blomkål
- 11 dl grönsaksbuljong
- 1/2 tsk torkad timjan
- 1–2 dl crème fraîche
- 200 g chèvre
- salt
- peppar
- olivolja av god kvalité
- färsk timjan
Gör så:
- Skala och hacka löken. Pressa vitlöken och fräs den tillsammans med löken i olivoljan i en kastrull.
- Skär blomkålen i bitar (spar några små buketter till garnering) och lägg ner i kastrullen. Tillsätt buljong och timjan och låt sjuda tills blomkålen är mjuk.
- Under tiden, skär de små blomkålsbuketterna i tunna skivor. Stek i olivolja tills de börjar få lite färg. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
- Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer. Häll tillbaka den i kastrullen och tillsätt crème fraîche.
- Värm soppan och späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp soppan i 4 portionsskålar. Lägg försiktigt blomkålsskivorna på toppen. Smula över chèvreosten, ringla över lite olivolja och garnera med timjan.
- Servera direkt.


