Amerikanska kanelbullar

En amerikansk version av kanelbullen som görs i långpanna och täcks med glasyr.

Ingredienser:

  • 50 g jäst
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk kardemumma
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 dl farinsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 dl russin
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 3 msk mjölk

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
  3. Häll ner mjölken i bunken med jästen och vispa till jästen har lösts upp.
  4. Blanda i salt, socker, ägg och kardemumma.
  5. Tillsätt mjölet, lite i taget, under omrörning.
  6. Ta upp degen och knåda den slät.
  7. Lägg degen i bunken, strö över lite mjöl och täck med en bakduk.
  8. Ställ den på varm plats och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
  9. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en djup rektangulär bakform, ca 23 x 33 cm.
  10. Blanda farinsocker, kanel och russin till fyllningen.
  11. Stjälp upp den jästa degen på en mjölad arbetsbänk.
  12. Knåda i ytterligare lite mjöl tills degen inte längre känns kladdig.
  13. Skär degen i två delar.
  14. Kavla ut den ena delen till en 1 1/2 cm tjock rektangulär.
  15. Bred på hälften av smöret och strö över hälften av farinsockerfyllningen.
  16. Rulla försiktigt ihop och skär i 2 cm tjocka skivor.
  17. Gör likadant med den andra degen.
  18. Placera bullarna intill varandra i rader i formen.
  19. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  20. Grädda i ca 25 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.
  21. Låt svalna i formen.
  22. Blanda florsocker, vaniljsocker och mjölk till en tjockflytande glasyr.
  23. Ringla glasyren över bullarna.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Grönsakssoppa med makaroner, örtkrutonger och Gruyère-ost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x