En amerikansk version av kanelbullen som görs i långpanna och täcks med glasyr.

Ingredienser:
- 50 g jäst
- 100 g smör eller margarin
- 3 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 tsk kardemumma
- 12 dl vetemjöl
- 1 dl farinsocker
- 2 tsk malen kanel
- 1 dl russin
- 75 g rumsvarmt smör
- 3 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- ca 3 msk mjölk
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
- Häll ner mjölken i bunken med jästen och vispa till jästen har lösts upp.
- Blanda i salt, socker, ägg och kardemumma.
- Tillsätt mjölet, lite i taget, under omrörning.
- Ta upp degen och knåda den slät.
- Lägg degen i bunken, strö över lite mjöl och täck med en bakduk.
- Ställ den på varm plats och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en djup rektangulär bakform, ca 23 x 33 cm.
- Blanda farinsocker, kanel och russin till fyllningen.
- Stjälp upp den jästa degen på en mjölad arbetsbänk.
- Knåda i ytterligare lite mjöl tills degen inte längre känns kladdig.
- Skär degen i två delar.
- Kavla ut den ena delen till en 1 1/2 cm tjock rektangulär.
- Bred på hälften av smöret och strö över hälften av farinsockerfyllningen.
- Rulla försiktigt ihop och skär i 2 cm tjocka skivor.
- Gör likadant med den andra degen.
- Placera bullarna intill varandra i rader i formen.
- Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
- Grädda i ca 25 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.
- Låt svalna i formen.
- Blanda florsocker, vaniljsocker och mjölk till en tjockflytande glasyr.
- Ringla glasyren över bullarna.


