En fantastiskt god kyckling- och kikärtsgryta med couscous, rostade mandlar och russin. En storfavorit hos våra gäster på The Cookbook Café!

Tid: ca 30 minuter
Ingredienser:
- ca 500 g kycklingfärs
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 stor morot
- ca 2 msk olivolja
- 1 1/2 tsk malen spiskummin
- 1 1/2 tsk paprikapulver
- 1 tsk malen kanel
- 1/2 tsk malen koriander
- ca 1/2 tsk cayennepeppar
- 400 g passerade tomater
- 4 dl kycklingbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 4 dl kokta kikärtor
- 4 portioner couscous
- 1 dl russin
- 1 dl rostade mandelflagor
- salt
- svartpeppar
- hackad bladpersilja
Gör så här:
- Skala, hacka och fräs lök och vitlök i oljan i några minuter. Tillsätt kycklingfärsen och stek tills kycklingen är genomstekt.
- Skala och skär moroten i mindre bitar. Rör i morötterna, kryddorna och tomatpurén, och låt fräsa i några minuter. Häll på passerade tomaterna och kycklingbuljongen. Koka upp och låt puttra i 15-20 minuter. Tillsätt kikärtorna och låt koka i ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Under tiden grytan puttrar, tillaga couscousen enligt instruktionerna på förpackningen. Rör i russin och mandel.
- Servera grytan med couscousen och smulad feta. Garnera med hackad persilja.


