En grundläggande tomatsås som kan användas i olika rätter.

Ingredienser:
- 4 gul lök
- 5-6 vitlöksklyftor
- 3-4 msk olivolja
- 6 burkar á 400 g krossade tomater
- 1 dl tomatpuré
- 3 lagerblad
- 2 msk strösocker
- 2 tsk torkad oregano
- 2-3 msk köttfond
- 1 1/2 msk sardellcrème
- efter smak salt
- efter smak svartpeppar
Gör så:
- Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen.
- Fräs i olivolja i ca 5 minuter utan de tar färg.
- Tillsätt tomater, tomatpuré, lagerblad, oregano, socker, fond och sardellcrème.
- Koka upp och låt puttra i ca 30-40 minuter utan lock.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt svalna helt och frys in i mindre portioner.
- Kom ihåg att skriva på mängd och datum!


