Kimchi-majonnäs

En krämig majonnäs med smak av kimchi, perfekt att servera med rädisor.

Ingredienser:

  • 1 äggula
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 – 1 ½ tsk dijonsenap
  • 1 ½ – 2 dl neutral rapsolja
  • efter smak kimchilag
  • efter smak strösocker
  • efter smak salt

Gör så:

  1. Vispa äggula, vinäger, citronsaft och senap i en skål.
  2. Tillsätt oljan under ständig vispning först droppvis och sedan i en fin stråle tills majonnäsen tjocknar och blir krämig.
  3. Smaka av med kimchilag, socker och salt.
  4. Servera med rädisor.
  5. Förvara majonnäsen i en tättslutande burk i kylen så håller den i 1 – 2 veckor.
  6. Tips! Vill man ha ännu mer kimchismak kan man mixa ner kimchi eller blanda ner finhackad kimchi.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Våfflor med fikon, mascarpone, pistagenötter och honung

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x