Blåbärs­muffins med valnöts­strössel

Underbara blåbärsmuffins med digestiv- och valnötsströssel! Allra bäst på färska svenska blåbär såklart.

Antal: ca 12 stycken portioner

Ingredienser:

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl gräddfil
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl blåbär
  • 2 msk vetemjöl

Strössel

  • 50 g smält smör
  • 2 dl smulade digestivekex
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl grovhackade valnötter

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Fyll en muffinplåt med pappersformar.
  2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget och gräddfilen.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda blåbär och mjöl i en separat skål. Rör ihop ingredienserna till strösslet.
  4. Häll hälften av smeten i formarna. Strö över blåbären och hälften av strösslet. Klicka ut resten av smeten och strö över resten av strösslet.
  5. Grädda muffinsarna i 20 – 30 minuter eller tills en sticka kommer ut torr.
  6. Tips! Om man är nötallergiker kan man byta ut valnötterna mot solroskärnor.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Krispiga sötpotatis-pomme frites

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x