Underbara blåbärsmuffins med digestiv- och valnötsströssel! Allra bäst på färska svenska blåbär såklart.

Antal: ca 12 stycken portioner
Ingredienser:
- 125 g rumsvarmt smör
- 1 3/4 dl strösocker
- 1 ägg
- 2 1/2 dl gräddfil
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 3 dl blåbär
- 2 msk vetemjöl
Strössel
- 50 g smält smör
- 2 dl smulade digestivekex
- 1/2 dl farinsocker
- 1 tsk malen kanel
- 1 dl grovhackade valnötter
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader. Fyll en muffinplåt med pappersformar.
- Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget och gräddfilen.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda blåbär och mjöl i en separat skål. Rör ihop ingredienserna till strösslet.
- Häll hälften av smeten i formarna. Strö över blåbären och hälften av strösslet. Klicka ut resten av smeten och strö över resten av strösslet.
- Grädda muffinsarna i 20 – 30 minuter eller tills en sticka kommer ut torr.
- Tips! Om man är nötallergiker kan man byta ut valnötterna mot solroskärnor.


