Potatis- och purjosoppa med limeblad

En krämig potatis- och purjolökssoppa med smak från varmare breddgrader, nämligen limeblad.

Ingredienser:

  • ca 500 g potatis
  • 2 purjolökar
  • 2 msk smör
  • 1 1/4 liter grönsaksbuljong
  • 3–4 limeblad
  • ca 1 dl crème fraîche
  • efter smak salt
  • efter smak peppar

Gör så:

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Skölj och skiva purjolöken.
  2. Stek purjolöken och potatisen i smör i en kastrull i några minuter över låg värme.
  3. Tillsätt buljong och limeblad och låt puttra i ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  4. Ta bort limebladen och kör soppan i matberedare eller använd stavmixer – men den ska inte vara helt slät.
  5. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt crème fraîche. Låt koka upp.
  6. Späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.
  7. Tips! För en ännu mer asiatisk touch, byt ut crème fraîche mot kokosmjölk.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Indisk Butter Chicken

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x