Laksa med nudlar, kokos, kyckling och sötpotatis

Laksa är en nudelsoppa med ursprung hos Peranakanfolket. Här är en variant med nudlar, kokos, kyckling och sötpotatis.

Ingredienser:

  • 2 röda chili
  • 2 (endast den vita delen) citrongräs
  • 4 schalottenlökar
  • ca 300 g sötpotatis
  • 2 kycklingfi léer
  • ca 1 msk rapsolja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk gurkmeja
  • 8 dl hönsbuljong
  • 8 dl kokosmjölk
  • 250 g äggnudlar
  • 2 msk (ca 1 lime) färskpressad limesaft
  • 2 msk fisksås
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 kruka mynta
  • 2 dl jordnötter
  • 100 g färska böngroddar

Gör så:

  1. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. Krossa citrongräset och strimla det fint.
  3. Skala och skiva schalottenlöken.
  4. Skala sötpotatisen och skär den i kuber.
  5. Strimla kycklingen.
  6. Värm oljan i en wok eller i en kastrull. Fräs chili, citrongräs, lök, ingefära och gurkmeja i ca 1 minut.
  7. Häll på buljong och kokosmjölk. Koka upp och tillsätt sötpotatisen. Sjud i ca 5 minuter eller tills potatisen börjar mjukna.
  8. Tillsätt kycklingen och sjud tills den är genomkokt, i ytterligare ca 5 minuter.
  9. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och fördela nudlarna i stora soppskålar.
  10. Tillsätt limesaft och fisksås i soppan och häll upp den i skålarna.
  11. Hacka örterna och jordnötterna. Toppa med böngroddar, jordnötter och färska örter.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Amerikanska kanelbullar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x