Pankopanerad torsk med avokadmajo, rostad paprikamajo och citronaïoli

Idag bjuder vi på en ”fish n´chips” inspirerad rätt där vi panerar bitar av torsk i i pankoströbröd. Till det serverar vi tre olika sorters dip!

Ingredienser:

  • ca 600 g torsk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ca 75 g sallad av blandade sorter
  • t ex rapsolja eller jordnötsolja neutral olja till stekning
  • ROSTAD PAPRIKAMAJO
  • 1 äggula
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ½ tsk dijonsenap
  • ca 1 ½ dl neutral olja
  • 100 g rostad paprika
  • salt
  • AVOKADOMAJO
  • 1 äggula
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ½ dl olivolja
  • 1 liten avokado
  • salt
  • CITRONAIOLI
  • 1 äggula
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • skal från ½ citron
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • salt

Gör så:

  1. Skär fisken i avlånga bitar. Salta och peppra.
  2. Häll upp vetemjöl och panko i varsin skål. Blanda i salt och svartpeppar i mjölet
  3. Vispa ägget lätt i en tredje skål.
  4. Börja med att doppa en bit fisk i mjöl, sedan i ägg och till sist i pankoströbrödet. Gör likadant med alla fiskbitar.
  5. Häll upp oljan i en stekpanna så att det fyller pannan ca 3 cm upp på kanten. Värm oljan.
  6. Stek fisken runtom i några minuter tills de blir gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
  7. Servera med blandsallad och en eller flera av dippsåserna.
  8. ROSTAD PAPRIKAMAJO: Rör ihop äggula, vitvinsvinäger och dijonsenap. Vispa i oljan under ständig vispning, först droppvis sedan i en tunn stråle. Purea den rostade paprikan och rör ner den i majonnäsen. Smaka av med salt.
  9. AVOKADOMAJO: Rör ihop äggula, vitvinsvinäger och vitlök. Vispa i oljan under ständig vispning, först droppvis sedan i en tunn stråle. Purea avokadon och rör ner den i majonnäsen. Smaka av med salt.
  10. CITRONAIOLI: Rör ihop äggula, vitvinsvinäger och vitlök. Vispa i oljan under ständig vispning, först droppvis sedan i en tunn stråle. Rör sedan ner citronsaft och skal. Smaka av med salt.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Lövbiff med fräst grönkål, parmesan och ägg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x