Limoncellogravad lax

Gravad lax med limoncello

Ingredienser:

  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl salt
  • 1 msk krossad vitpeppar
  • ca 1 kg färsk laxsida
  • 1 dl hackad dill
  • 2–3 msk limoncello
  • till garnering dill
  • till garnering citron

Gör så:

  1. Blanda socker, salt och vitpeppar.
  2. Gnid in blandningen på laxens köttsida.
  3. Fördela dillen ovanpå och ringla över limoncellon.
  4. Lägg laxen i en ren plastpåse, knyt igen och lägg den i en form eller på ett stort fat med skinnsidan uppåt.
  5. Lägg på en tyngd.
  6. Låt laxen gravas i kylskåp i cirka 2 dagar.
  7. Vänd på laxen några gånger under tiden.
  8. Vid servering, skär laxen i tunna skivor.
  9. Garnera med färsk dill och citronskivor.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Ugnsbakad lax med potatis- och broccolimos och örtsås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x